Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Appelflappen
Wijzig recept
Appelflappen
Gereedschappen
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Office mes(sen)
1 Appelboor
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Keukenkwast
1 Tafelvork(en)
Ingrediƫnten
4 plak(ken) Bladerdeeg
1 stuk(s) Appel
2 eetlepel(s) Suiker
2 theelepel(s) Kaneel
2 eetlepel(s) Rozijn
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven aan op 180 graden=.
Pak de plakjes bladerdeeg en leg deze met het plastic aan de bovenkant.
Verwijder het plastic en gooi het in je afvalbak.
Doe een beetje warm water in een metalen bakje en week hierin de rozijnen.
Was de appel en snijd de appel op een groene snijplank in kleine blokjes.
Meng de appel met kaneel en suiker.
Rozijnen afgieten, eventueel droog deppen en bij de appel en suiker voegen.
Leg op het bladerdeeg een beetje rozijn/appel en vouw het dicht als een enveloppe.
Maak met een beetje water de randen goed dicht. Met een vork kun je het mooi maken.
Doe de appelflappen op de bakplaat en bak ze af op 16-18 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap