1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Schil de winterwortel en snijd deze in blokjes (Brunoise), zo ook de paprika. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de champignon in plakjes. Snipper de ui.
Meng gehakt met peper en zout. Draai er kleine balletjes van en bewaar op het bord.
Fruit de ui aan in de olijfolie tot deze glazig is geworden (kookpan).
Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe. Ontzuur de tomatenpuree op laag vuur.
Voeg water met bouillonblokje toe en zet vuur hoog. Als bouillon kookt de groente toevoegen en vuur laag zetten.
Voeg na circa 5 minuten de gehaktballetjes toe en voor nog eens 5 minuten laten koken (laag vuur - niet roeren!)
Vermicelli toevoegen en nogmaals 5 minuten koken op laag vuur.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!