Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. De vulling: Snipper de ui, en snijd de overige groenten.
  2. Doe olijfolie in de braadpan en bak het gehakt rul (kleine stukjes - houd goed in beweging).
    Als gehakt gaar is de uitjes toevoegen.

  3. Wanneer de uitjes glazig zijn de overige groenten toevoegen.

  4. Voeg water, gezeefde tomaat, bouillonblokje en oregano toe.
    Breng het geheel aan de kook.

  5. Laat op laag vuur 5 minuten doorkoken.

  6. Bechamelsaus: Smelt de margarine in steelpannentje (niet laten kleuren!).
    Voeg naast het vuur de bloem toe en roer goed door.
    Laat op heel laag vuur voor circa 5 minuten doorwarmen (blijven roeren).

  7. Haal van het vuur en voeg de melk toe. Roer met een garde goed door.
    Terug op het vuur en al roerende  binden tot een gladde saus.
    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Lasagne afmaken: Schep met een pollepel een laagje tomatensaus in de ovenschaal.
    Leg hier de lasagne bladeren op en herhaal deze handelingen tot alles op is! (eindigen met lasagne bladeren.

  9. Als laatste giet je de bechamelsaus op de lasagne en bestrooi je deze met de geraspte kaas.

  10. Plaats de lasagne in de oven en kijk voor de temperatuur en de baktijd op de verpakking van de lasagne bladeren.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap