Online: Broodje smos

Een broodje Smos, soms smos of smoske genoemd, is de Vlaamse (België) naam voor een broodje of een stuk stokbrood vaak belegd met kaas, ham, groente en schijfjes ei.
De naam komt van het Vlaamse (Belgische) woor 'smossen' wat morsen betekent. Dit omdat het broodje zo rijkelijk belegd is waardoor het onmogelijk wordt om zonder 'knoeien' te eten.

Online:

https://youtu.be/8uPSYiQ4L8w

Recept:

https://www.dropbox.com/s/reudrp7x2lezac8/Les%2026%20Broodje%20smos.pdf?dl=0

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200=.

  2. Bak het stokbrood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. Leg het ei in de steelpan en voeg koud water toe zodat het ei net onder staat.
    Voeg azijn en zout toe (tegen het barsten).
    Kook de eieren voor 10 minuten.
    Afgieten en koud spoelen.

  4. Pluk en was de sla.
    Was, snijd, en schil de komkommer en winterwortel.
    Snijd deze vervolgens in reepjes (Julienne).

  5. Was de tomaat en snijd deze in plakjes.

  6. Snijd het afgekoelde stokbrood doormidden (open).
    Besmeer 1 kant met mayonaise.

  7. Beleg vervolgens in de volgorde:
    - Kaas
    - Ham
    - Sla
    - Komkommer
    - Tomaat
    - Hierover heen nog wat mayonaise
    - Ei (plakjes)
    - En als laatse de winterwortel

  8. Eet smakelijk!


Vorige stap
Volgende stap