Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de bolletjes doormidden, en smeer beide zijdes in met kruidenboter.

  2. Verwarm de koekenpan voor en bak de bolletjes in de droge koekenpan mooi lichtbruin.

  3. Kook het ei voor 10 minuten  met voldoende water dat ze net onder staan, wat azijn en zout.
    Afgieten, laten schrikken onder koud stromend water en pellen.
    Snijd met behulp van ei snijder.

  4. Pluk en was de kropsla.
    Hak de peterselie.

  5. Waaier van augurk: Snijd 1 augurk diagonaal doormidden.
    Leeg een helft met de dikke zijde naar je toe op de snijplank.
    Vervolgens met office mesje dun insnijden waarbij de augurk bij de dunne zijde aan elkaar vast blijft zitten.
    Bij lichte druk met de palm van je hand ontstaat er een waaier.
    Herhaal met de 2e helft.

  6. Was de tomaat en snijd deze in plakjes.

  7. Tonijnsalade: Op het blikje tonijn en verwijder zoveel mogelijk het vocht.
    Doe de tonijn in je bekken.
    Snijd 1 augurk in blokjes (Brunoise) en voeg toe aan tonijn.
    Snipper de ui (fijn) en voeg toe aan de tonijn.
    Voeg de mayonaise toe en roer tot een geheel.

  8. Opmaak: Leg de onderzijde van het broodje op een bord.
    Beleg broodje met kropsla.
    Leg hierop de tonijn salade.
    Garneer (versier) met ei, tomaat en waaier van augurk.
    Bestrooi met de gehakte peterselie.
    Leg het kapje op het broodje.

  9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap