Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 165=.

  2. Wel de rozijnen in lauw warm water (ongeveer 15 minuten).

  3. Doe het bakpapier om de bodem van de springvorm en sluit de vorm.

  4. Vet de vorm en het bakpapier in en bestrooi met bloem.

  5. Sla de overtollige bloem uit de vorm, zodat er overal maar een dun laagje zit.

  6. Roer de boter zacht in een groot bekken (Beslagkom) en voeg de basterdsuiker toe.

  7. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en het losgekklopte ei toe.

  8. Kneed geheel met de handmixer met deeghaken (of de mengmachine, overleg met de meester) tot een mooi deeg.

  9. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes.

  10. Meng de appelschijfjes met suiker, kaneel en rozijnen.

  11. Bestrooi de werkbank met wat bloem en rol het deeg ongeveer een halve centimeter dik uit.

  12. Bekleed de bodem en de rand van de springvorm.
    En houd nog wat deeg over.

  13. Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem.

  14. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit wat aan.

  15. Snijd het overgebleven deeg samen met wat bloem in 'kruimels'.

  16. Verdeel deze kruimels over de bovenkant van de taart.

  17. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin.

  18. Laat de appeltaart minstens 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

  19. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap