Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze nasi:

  1. Kook de rijst als aangegeven op de verpakking in ruim waterr met zout.

  2. Wel de groentenmix als 1e onderdeel van de nasi mix.

  3. Bak van het ei een omelet en snijd deze in blokjes.

  4. Snijd de winterwortel in blokjes (Brunoise), snipper de ui, en snijd de prei in halve ringetjes.

  5. Bak de ui en winterwortel op hoog vuur in de wokpan (niet te sterk laten kleuren).

  6. Roer de nasigroenten en de nasi kruiden door de gebakken groenten.

  7. Voeg de prei en de omelet toe, en bak nog nog even kort door.

  8. Roer de rijst erdoor heen.

  9. Maak op smaak met sambal en ketjap.

De bereidingswijze saté:

  1. Marineer de in blokjes gesneden kipfilet met de ketjap, sambel, citroenrasp en trasi.

  2. Rijg de gemarineerde kip aan stokjes.

  3. Bak ze vervolgens in een oven van 200 graden, gedurende circa 8 minuten.

  4. Zet de pasta met water op laag vuur in een steelpannetje.
    (Let op! Dit brand snel aan)

  5. Serveer nasi met de saté en de satésaus.

  6. Eet smakelijk! 


Vorige stap
Volgende stap