Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200=.

  2. Leg de bladerdeeg op de werkbank zodat deze kan ontdooien.

  3. Besmeer 2 zijdes van de bladerdeeg met het losgeklopte ei.

  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes (Brunoise).

  5. Vermeng de gesneden appel met de rozijnen, suiker en kaneel.

  6. Leg een lepel van het appelmengsel in het midden van iedere bladerdeeg plak.

  7. Vouw het bladerdeeg in een punt dicht.

  8. Duw de zijkanten goed dicht met je vingers.

  9. Duw vervolgens nog eens aan met een vork (niet te hard duwen!).

  10. Leg de appelflappen op de bakplaat.

  11. Smeer de flappen in met het eiermengsel en bestrooi ze ruim met suiker.

  12. Bak de flappen voor circa 20 minuten in de oven.

  13. Af laten koelen.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap