Online: Pannenkoeken met appel

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Doe de bloem, melk, ei en snufje zout in een bekken.
    Roer alles goed door elkaar met een garde.

  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes (Brunoise).

  3. Roer de gesneden appel met het mespuntje kaneel door het beslag.

  4. Verwarm de koekenpan voor.

  5. Doe een klontje margarine in de koekenpan.
    Laat de margarine smelten.

  6. Giet een kleine pollepel beslag in het midden van de koekenpan.
    Verdeel beslag met een draaiende beweging over de bodem van de pan.

  7. Als de bovenkant van het beslag 'droog' is, omdraaien met een bakspatel.

  8. Bewaar de pannenkoeken tussen 2 borden, tot al het beslag op is gebakken.

  9. Maak de pannenkoeken naar smaak af met poedersuiker, basterdsuiker of stroop.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap