Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil en snipper de ui.
    Snijd de winterwortel in fijne blokjes (Brunoise).
    Snijd de champignon in plakjes (Cisseleren).
    Snijd de ham mooi fijn.

  2. Kook de aardappelen en snijd deze in blokjes (Brunoise).

  3. Doe de eieren, melk, zout en peper in het bekken, en roer met een garde goed los.

  4. Verwam de koekenpan circa 1 minuut voor.

  5. Smelt de margarine en doe de ui en winterwortel in de pan.
    (Bakken tot ui glazig is geworden)

  6. Voeg de champignon en de aardappelblokjes toe.
    Bak tot de aardappelen een beetje bruin beginnen te kleuren.

  7. Voeg ham en doperwtjes als laatste toe en verwarm kort mee.

  8. Roer de inhoud van de pan door het eiermengsel.
    Roer hier vervolgens de geraspte kaas doorheen.

  9. Verwarm opnieuw de schoongemaakte koekenpan (circa 2 minuten).
    Laat er wat margarine in smelten.

  10. Voeg ei-groente mengsel toe en laat op laag vuur, met deksel op de pan garen.

  11. Draai na een aantal minuten het ei om met behulp van het deksel.
    Bak nog aantal minuten door.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap