Online: Penne met champignon saus

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Breng water met zout aan de kook in een kookpan.

  2. Schil en snipper de ui.

  3. Maak de champignons schoon met een borsteltje of papier.

  4. Snijd de champignon in plakjes (Cisseleer).

  5. Kook de Penne pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Bak het uitje in een beetje margarine glazig (braadpan voorverwarmen).

  7. Voeg de gesneden champignons toe wanneer de ui glazig is.

  8. Bak de champignons 4 minuten.

  9. Voeg het water en 1/4 groentebouillonblokje toe.

  10. Breng aan de kook.

  11. Voeg de room toe en laat even doorkoken.

  12. Doe de maizena in een bakje en los deze op met een klein beetje koud water.

  13. Voeg het papje van maizena toe aan de champignonsaus (al roerend).

  14. Als de Penne pasta gaar is, deze afgieten in vergiet (zet het vuur uit!)

  15. Vuur onder de saus ook uit draaien.

  16. Penne pasta door de champignonsaus roeren.

  17. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap