Appel kruimeltaart

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een schone handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze deeg:

  1. Bloem zeven in groot bekken. Snufje zout en bakpoeder toevoegen.

  2. In klein bekken suiker en de vanillesuiker mengen met ei en vervolgens boter toevoegen.

  3. Vervolgens aan bloem toevoegen en goed mengen.

  4. Als laatste melk toevoegen en kneden tot deeg.

  5. Zet je deeg, in het bekken, in de vriezer.

De bereidingswijze kruimeldeeg:

  1. Margarine, suiker en vanillesuiker met elkaar mengen en al roerende bloem toevoegen.

  2. In huishoufolie in koelkast bewaren voor verdere verwerking.

De bereidingswijze vulling:

  1. Oven voorverwarmen op 180=, bakplaat eruit halen.

  2. Rozijnen weken in lauwwarm water.

  3. Appels wassen, schillen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.

  4. Appels mengen met suiker en kaneel.

  5. Springvorm in vetten met margarine.

De bereidingswijze taart:

  1. Haal deeg uit de koelkast, bestrooi werkbank met bloem.

  2. Rol deeg rond uit ter grote van springvorm, en bekleed deze ermee.

  3. Prik gaatjes in de bodem van de taart.

  4. Strooi paneermeel op de bodem, en vervolgens de appelvulling toevoegen.

  5. Bestrooien met custardpoeder.

  6. Kruimeldeeg uit koelkast halen, en verdelen over de taart.

  7. Plaats taart net onder het midden in de oven.

  8. Bakken voor + 60 minuten bij 180+  (eerste 20 minuten afdekken met aluminiumfolie).

  9. Wanneer de taart klaar is, af laten koelen. Springvorm verwijderen.

  10. Smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap