Aardbeien kwarktaart

Lekkere frisse taart die ook nog eens heel gemakkelijk te maken is.

Voor extra versiering kun je ook nog wat slagroom erop spuiten en wat amandelschaafsel erover strooien. Ook verse munt zal het goed doen.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een schone handdoek.

2. Materilen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in steelpannetje op laag vuur.

  2. Meng de koekkruimels met boter en aardbeienjam in bekken.

  3. Week gelatine in schaaltje koud water (5 minuten).

  4. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

  5. Druk het koekmengsel op de bodem (let op! goed verdelen voor egale bodem).

  6. Aarbeien wassen, kroontje verwijderen en 3/4 deel in kleine stukjes snijden.

  7. Verwarm sinaasappelsap. haal van het vuur en voeg de gelatine (uitgeknepen) toe.
    Goed roeren zodat gelatine volledig is opgelost.

  8. Klop de room op met een garde.

  9. Roer in bekken de kwark, suiker en het gelatine mengsel door elkaar.
    Voed de stukje aardbei erdoor.

  10. Spatel de room door kwarkmengsel, en schep dit vervolgens op de bodem
    Strijk de bovenkant mooi glad. Zet vervolgens in de vriezer!

  11. Gebruik de overige aardbeien voor de versiering van de taart.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap