1. Kleine steelpan met 1 bouillonblokje, kipfilet en 1 liter water aan de kook brengen.
2. Ei 8 minuten koken in steelpannetje tot hardgekookt. Koud spoelen en pellen.
3. Steelpan opzetten met water en een beetje zout en laten laten koken. De aardappel
wassen, schillen en in brunoise snijden. Wanneer de aardappel brunoise gesneden is de
aardappel met een schuimspatel in kokend water doen en 3 minuten laten koken
(blancheren), met een beetje zout. De aardappel laten uitwasemen op een bordje.
4. Wanneer de kip gaar is de kipfilet laten afkoelen op een gele snijplank en de kip plukken
met een vork en een officemes.
4. De augurk en de appel in brunoise snijden en mengen met aardappel in een mengkom.
5. 2 eetlepels olie bij de ingrediënten doen en goed mengen, peterselie hakken en erbij
doen en alles op smaak brengen met mayonaise.
6. 1/8 komkommer van de zijkanten in brunoise snijden en beetje bestrooien met zout.
De tomaat in plakjes snijden. De augurk in een waaier snijden zie (pro - kaart).
Sla wassen en plukken.
7. Bord met de salade mooi opmaken en binnen de randen van borderen garneren.
8. Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!