Italiaanse maaltijdsalade met kip reepjes

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. De sla en groenten goed wassen en laten uitlekken in een bolzeef.

2. Doe het eitje met behulp van een eetlepel in een steelpan met koud water en voeg een beetje zout en azijn toe.
    Als het water kookt het eitje 8 minuten laten koken.

3. De sla in dunne reepjes snijden, de olijven plakjes snijden, de komkommer in blokjes snijden.

4. De cherry tomaatjes in 4 stukken snijden. De mozarella bolletjes laten uitlekken. De pijnboompitjes bakken in een koekenpan op laag vuur.
    Als je de pijnboompitjes begint te ruiken zijn ze goed.

5. Het garnituur goed door elkaar mengen met een plastik lepel. Olijfolie en gesnipperde basilicum toevoegen.

6. Het eitje met koud water afspoelen en eventueel onder koud water pellen. Hiervoor kun een theelepeltje gebruiken.
    Maak met de eiersnijder mooie plakjes van het ei.

7. Alles eerlijk verdelen in bakjes en garneer het eitje er mooi bovenop.

8. De kipfilet op een gele snijplank in dunne reepjes snijden en bakken in een beetje boter in een koekenpan.
    De warme kipreepjes mag je verdelen over de gemengde salade.

9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap