1. De sla en groenten goed wassen en laten uitlekken in een bolzeef.
2. Doe het eitje met behulp van een eetlepel in een steelpan met koud water en oeg een beetje zout en azijn toe.
Als het water kookt het eitje 8 minuten laten koken.
3. De sla in dunne reepjes snijden, de augurk in plakjes snijden, de komkommer in blokjes snijden.
4. De tomaat ontpitten en in 8 stukken snijden.
5. Het garnituur goed door elkaar mengen met een plastik lepel.
6. Het eitje met koud water afspoelen en eventueel onder koud water pellen. Hiervoor kun een theelepeltje gebruiken.
Maak met de eiersnijder mooie plakjes van het ei.
7. Alles eerlijk verdelen in bakjes en garneer het eitje er mooi bovenop.
8. Vraag aan de docent om producten om de gemengde salade op smaak te brengen.
9. Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!