Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Pompoensoep
Wijzig recept
Pompoensoep
Gereedschappen
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
4 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Maatbeker(s)
1 Kookpan(nen)
1 Bolzeef
1 Plastic lepel(s)
1 Koksmes
1 Office mes(sen)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Staafmixer
Ingrediënten
300 gram(men) (gr) Pompoen (fles)
1 stukje(s) Spaanse peper
1 theelepel(s) Kerriepoeder
1 stuk(s) Winterwortel
1 stuk(s) Ui (wit)
1 stuk(s) Kippenbouillon blokje
2 eetlepel(s) Crème fraîche
1 teentje(s) Knoflook
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 stuk(s) Rode paprika
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen en afrogen met een handdoek.
2. Materialen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en de ingrediënten pakken.
Snijd de pompoenblokjes ongeveer 1 cm groot.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Snijd de peper in kleine stukjes (zo klein mogelijk).
Zet de pan op een klein pitje en doe olie in de pan.
Fruit de ui, knoflook, peper en kerriepoeder even aan.
Voeg de pompoen toe in de pan. En roer regelmatig in de pan.
Doe het water en het bouillonblokje in de pan erbij en laat dit even zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de soep.
Soep voorzichtig uitschenken in een soepkom. Garneren met crème fraîche.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap