Zomerse parelcouscous met zoete kipreepjes

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Breng 500 milliliter water aan de kook, voeg een beetje zout toe. Voeg de parelcouscous toe en laat deze 12 minuten wellen.
    (liefst afgedekt met folie)

2. Was de tomaat, ontpit deze (zaadlijsten verwijderen) en snijd het in stukken.

3. Was de komkommer, snijd de zijkanten, boven- en onderkant ervan af. Snijd deze stukken in mooie blokjes.
    Op deze manier komen de pitjes er niet in.

4. Snipper de ui, snijd de olijven klein en pluk de koriander fijn.

5. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat op smaak komen.
    Giet de parelcouscous af en spoel deze met koud water zodat de couscous goed koud is.
    Laat de de couscous goed uitlekken in een bolzeef en meng het met de gesneden groenten. Roer het mengsel goed door elkaar.

6. Snijd de kip op een gele snijplank in dunne reepjes.
    Meng de gesneden kip met de olie, ketjap manis, honing en loempiasaus goed door elkaar.

7. Bak de kipfilet in een koekenpan goed gaar.

8. Server de parelcouscous in een diepbord en garneer de kip er mooi omheen.

9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap