Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Bergje van de bloem maken in het midden van de werkbank.

2. Maak een kuiltje in de bloem ("dijkje" maken).

3. Strooi een beetje zout bovenop de bloem.

4. Klop het ei en doe het ei in het kuiltje. Zorg ervoor dat het ''dijkje'' stevig is.

5. Doe de olijfolie in het kuiltje.

6. Met een vork beetje bij beetje bloem bij het ei voegen.

7. Wanneer alles is opgelost kneden met 1 hand tot het 1 deegbal is.

8. Afdekken met huishoudfolie en ongeveer 20 minuten laten rusten.

9. Een kookpan met 1,5 liter water aan de kook brengen. Na 20 minuten met een deegroller de pasta uitrollen.

10. Met een mes en eventueel liniaal dunne reepjes snijden van het deeg snijden. Als het kan de pasta even laten drogen. De pasta enkele
    minuten koken in kokend water met een beetje olie en zout koken. 

11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap