1. Kook de rijst in een kookpan met 1.5 liter kokend water.
Doe er een beetje zout bij voor de smaak.
2. Was en schil de groenten, snijd de groenten in blokjes (brunoise).
3. Snijd de kip op een gele snijplank in blokjes en doe er kipkruiden over.
4. Smelt voor de kerriesaus de boter (kleine steelpan) op een klein pitje op laag vuur.
Fruit de kerriepoeder erin en roer de bloem erdoor.
5. Gaar 5 minuten op laag vuur en schenk beetje bij beetje, al roerend met een garde de melk erbij.
6. Kook de kerriesaus circa 15 minuten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en de kokosmelk.
7. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet en bak in circa 8 minuten mooi bruin.
8. Voeg de uien ,wortel en de paprika's toe.
9. Meng de kip door de kerriesaus.
10. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
11. Schep de kip-kerrie en de rijst in een diep bord en serveer de saus erbij.
12. Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!