Apfelstrudel

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200= en leg op de bakplaat het bakpapier.
  2. Schil de appel,  snijd de appels dan in brunoise. Besprenkel met citroensap.
  3. Meng de suiker met de kaneel, vanillesuiker en bloem in een kleine kom.
    Voeg het bloemmengsel toe aan de appels.
    Roer alles goed door elkaar en voeg de rozijnen toe.
  4. Leg bladerdeeg  op je werkoppervlak, rol de bladerdeeg een beetje uit met een deegroller.
    Plak beide aan elkaar.
  5. Schep de vulling op het deeg in de lengte langs 1 kant.
    Als je teveel vulling hebt, gebruik het dan niet allemaal.
    Rol de strudel op, begin aan de kant van de vulling.
  6. Bestrijk de hele strudel met het ei losgeklopt met wat melk.
  7. Leg de strudel op de bakplaat.
  8. Bak voor 15 minuten en draai hierbij de oven terug naar 180=


6. Bak de strudel 25 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin is.

7. Laat minstens 20 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.
    Bestuif vlak voor serveren met poedersuiker.

8. Eet  smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap