Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en goed afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 225= en haal de bakplaat eruit en leg er bakpapier op.

2. Meng in een grote bekken de bloem, witte suiker, ei, verse gist, melk en het zout.
    Doe 100 milliliter warm water in een maatbeker. Doe het water er ook bij.

3. Kneed alles goed door totdat het 1 grote bal is en het deeg makkelijk van je vingers afkomt.

4. Voeg als laatste de boter in kleine stukjes toe en meng het geheel goed door. 
    Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram en laat het ongeveer 20 minuten rijzen.

5. Ruim alvast een beetje op. Meng de bruinebasterdsuiker met het kaneel in een langwerpige schaal. Rol na 20 minuten elk bolletje tot 1 lange
    strang van ongeveer 30 centimeter die overal even dik is. 

6. Doe op de werkbank met een kwastje een beetje water erop. Rol de streng hier helemaal doorheen.

7. Rol de streng door het suiker/kaneel mengsel. Draai er een bolus van.

8. Verdeel de bolussen op de bakplaat welke bedekt is met bakpapier. Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak ze in het midden in
    ongeveer 8 minuten af.

9. Als de bolussen gebakken zijn deze met een spatel omgedraaid laten afkoelen.

10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap