Gepofte tomatensoep met croutons

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Zet de oven op 180= haal de bakplaat eruit en leg er bakpapier op.

2. Was alle groenten snijd ze grof en meng ze met de olijfolie. Meng het goed door elkaar.
    Doe de groenten in de ovenschaal en rooster het 10 tot 15 minuten in de oven, schep af en toe goed door elkaar.

3. Het roosteren van de groenten heeft als voordeel dat de zoete tomatensmaak naar boven komt. Zet een kookpan met 1 liter water op en
    maak hiervan een groentebouillon met 1/2 ui, 1/2 wortel, tijm, laurier en twee blokjes groentenbouillon.

4. Haal de bakplaat met ovenhandschoen uit de oven en doe het groentemengsel in een nieuwe kookpan. Doe er groentebouillon bij en mix het
    met een staafmixer. Kruid het met peper en zout. 

5. Snijd het brood in kleine blokjes. Bak ze in een koekenpan met een beetje boter goudbruin. Breng het op smaak met italiaanse kruiden.

6. Serveer de soep in een soepkom,en garneer met vers geplukte basilicum en doe er de croutons bovenop.

7. Als er room is kun je dit ook een klein beetje toevoegen voor extra smaak.

8. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap