Witte chocomousse met frambozen en verse munt

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Doe de melk in een steelpan en breng het al roerend goed warm maar het moet niet koken.  Laat de gelatine in een metalen bakje met koud
    water weken.

2. Splits het eigeel met het eiwit. Doe het eigeel in een grote bekken. Doe het eiwit in je afvalbak. Doe de suiker bij het eigeel en klop dit met
    een garde los.

3. Doe een beetje van de warme melk bij het mengsel van het eigeel en de suiker, roer goed door en doe het mengsel terug in de steelpan.

4. Verwarm het verder en roer het verder totdat de vloeistof dik is en aan de lepel blijft plakken.

5. Giet het mengsel door een bolzeef bovenop de witte chocolade (in stukjes) in een grote bekken en voeg de voorgeweekte gelatine toe.
    Meng alles goed door elkaar.

6. Klop de room half op met een garde in een kleine bekken.

7. Spatel de room door het afgekoelde mengsel totdat het een mooi lobbig geheel is.

8. Verdeel het mengsel over de glazen. Verkruimel de koekjes en leg dit op de chocomousse en leg er 2 frambozen op als garnering met een
    vers blaadje munt.

9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap