Witte chocomousse met frambozen en verse munt

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Doe de melk in je (kleine) steelpan en breng deze aan de kook.

  2. Laat de gelatine in een metalen bakje met koud water weken.

  3. Splits het eigeel van het eiwit. Doe het eigeel in je kleine bekken.
    Het eiwit mag in je afvalbak.

  4. Doe de suiker bij het eigeel en klop dit met een garde los.

  5. Giet vervolgens de kokende melk al roerende bij het ei-suiker mengsel.

    Giet het terug in je steelpannetje.

  6. Breng het terug op temperatuur maar zorg ervoor dat het niet meer gaat koken.

  7. Giet het mengsel bij de witte chocolade en voeg de voorgeweekte gelatine toe.
    Meng alles goed door elkaar.

  8. Klop de room half op met een garde in een groot bekken.

  9. Spatel de room door het afgekoelde chocolade-mengsel totdat het een mooi lobbig geheel is.

  10. Verdeel het mengsel over de glazen.
    Verkruimel de koekjes en leg dit op de chocomousse en leg er 2 frambozen op als garnering met een vers blaadje munt.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap