Hollandse groenten met aardappelpuree en warme appelmoes

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Aardappelen wassen, in de lengte doormidden snijden en in 6 stukken snijden.

2. Aardappelen net onderwater, opzetten in een kookpan met een beetje zout.

3. Aardappelen 15 minuten koken, afgietren en uit laten wasemen.
    Aardappelpuree van maken.

4. Het gehakt mengen met de kruiden en goed doormengen en er 3 gehaktballen van maken, braden in een braadpan op klein vuur.

5. De appels wassen en met een appelboor het klokhuis eruit doen. De appel in grove stukken snijden en opzetten in een steelpan met 1
    deciliter water en een deksel. 
    Af en toe door roeren en wanneer de appel helemaal gaar is op smaak brengen met het kaneel en eventueel de suiker.

6. Bloemkool in stukjes snijden, broccoli klein snijden en de winterwortel wassen en in grove brunoise snijden. Water in een steelpan aan de
    kook brengen en hierin de groenten doen. De groenten controleren op de gaarheid er mag nog een 'bite' hebben.
    De groenten afgieten en laten uitstomen.

7. Vlees onderaan het bord leggen, aardappelen links boven aan het bord, groenten rechtsboven aan het bord. De bechamelsaus erover
   napperen.

8. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap