1. Aardappelen schillen en wassen, in gelijke stukken snijden.
2. Aardappelen net onder (koud)water, opzetten in een kookpan met een beetje zout.
Aardappelen 15 minuten koken, afgieten en uit laten wasemen.
Aardappelpuree van maken met boter en melk.
4. Het gehakt mengen met de kruiden en goed doormengen en er 3 gehaktballen van maken.
Braden in een braadpan op laag vuur.
5. Bloemkool en broccolli in kleine roosjes snijden.
Winterwortel schillen en wassen. Snijd in brunoise (blokjes).
Water met zout in een kookpan aan de kook brengen.
Groenten hierin 'beetgaar' blancheren.
De groenten controleren op de gaarheid er mag nog een 'bite' aanzitten.
De groenten afgieten en laten uitstomen.
6. Bechamelsaus: boter smelten in steelpan.
Bloem toevoegen en op laag vuur zachtjes 'garen'.
Kude melk toevoegen, goed doorroeren met een garde.
Bouillonblokje (verkruimeld) toevoegen.
7. Vlees onderaan het bord leggen, aardappelen links boven aan het bord.
Groente rechtsboven aan het bord.
De bechamelsaus over de groenten napperen.
8. Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!