Kip met jagerssaus in een braadzak

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. De materialen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

1. Kruid de kip op een gele snijplank en doe het met een beetje olie of boter in een braadzak in de oven op 150=.
    Vul de kookpan met water. Wanneer het water kookt de rijst 8 minuten laten koken.

2. Was en snijd de groente en brunoise. Giet de rijst af en laat even afstomen.

3. Fruit de groente aan in een koekenpan met een beetje boter.

4. Doe het blikje tomatenpuree erbij. Maak er met groentebouillon er een sausje van.
    De groentebouillon wordt door de docent gemaakt.

5. Doe de peterselie erbij.

6. Haal de kip na 30 minuten uit de oven. Laat even afkoelen.

7. Knip met de braadzak open, pas op voor de hete stoom.

8. Leg alles op een diep bord.

9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap