1. Pel de scampi op een blauwe snijplank.
2. Doe 1 liter water in de kookpan en breng het water met een beetkje zout aan de kook.
3. Hak de peterselie, snipper de ui, snijd de paprika en doe de knoflook gepeld door de knoflookpers.
4. Smelt de boter in een koekenpan, bak de scampi aan beide zijden 2 minuten.
5. Haal de scampi uit de pan en houdt de scampi warm in aluminiumfolie.
6. Doe opnieuw een beetje boter in de pan.
7. Fruit de geperste knoflook en ui erin.
8. Blus het af met kookroom. Breng de kookroom op smaak.
9. Na 8 minuten de tagliatelle afgieten eventueel met een drup olie.
10. Tagliatelle toevoegen aan de saus, scampi toevoegen aan de saus.
11. Als laatste peterselie toevoegen en opdienen in diep bord.
12. Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!