Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Nasi schotel met spiegelei
Wijzig recept
Nasi schotel met spiegelei
Recept voor 1 persoon
Voeg als extra groenten eventueel taugé, champignons of courgette toe.
Gereedschappen
1 Groene snijplank(en)
1 Koksmes
1 Office mes(sen)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
1 Tafelvork(en)
1 Koekenpan(nen)
1 Kookpan(nen)
1 Vergiet(en)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Eetlepel(s)
1 Diep(e) bord(en)
4 Metalen bakje(s) met dienblad
Ingrediƫnten
80 gram(men) (gr) Rijst
1 stukje(s) Prei
1 stukje(s) Winterwortel
1 stuk(s) Ui (wit)
1 stuk(s) Ei (heel)
1 theelepel(s) Sambal
1 eetlepel(s) Ketjap Manis
3 theelepel(s) Nasi kruiden
20 gram(men) (gr) Margarine
1 snufje(s) Zout
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Zet een pan met water op met een snufje zout. Wanneer het water kookt de rijst erbij en 8 minuten laten koken.
Snij de winterwortel en brunoise, snipper de ui, snijd de prei in halve ringetjes.
Bak de ui en winterwortel op hoog vuur in een koekenpan.
Voeg de prei toe.
Roer de rijst en het groentemengsel in de koekenpan door elkaar.
Voeg de sambal en ketjap toe.
Bak 1 spiegeleieren in een koekenpan en leg deze apart.
Doe de nasi in een diep bord en leg er het spiegelei op.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap