Keuzemenu
Receptenlijst
Terug naar de website
Home
Recepten
Vanille muffin
Wijzig recept
Vanille muffin
Gereedschappen
1 Bakplaat + bakpapier
1 Oven
2 Ovenhandschoen(en)
1 Weegschaal
3 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Grote bekken(s)
1 Eetlepel(s)
1 Garde
1 Pannenlikker
1 Bolzeef
4 Cakevormpje(s)
Ingrediƫnten
100 gram(men) (gr) Bloem
100 gram(men) (gr) Margarine
80 gram(men) (gr) Witte basterdsuiker
1 zak(je)(s) Vanille suiker
1 halve zak Bakpoeder
1 mespuntje(s) (mp) Citroenschil (geraspt)
1 stuk(s) Ei (heel)
3 eetlepel(s) Halfvolle melk
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Haal de bakplaat uit de oven en leg hier het bakpapier op. Zet de oven aan op 180 graden.
Meng de margarine met de basterdsuiker, citroenrasp en vanillesuiker in je grote bekken.
Voeg het ei, melk toe en de citroenrasp en roer geheel glad.
Klop dit goed door.
Zeef de bloem met een bolzeef boven het grote bekken.
Maak het beslag glad.
Verdeel het beslag over de caisses in cakevormpjes.
Zet de cakevormpjes op de bakplaat met het bakpapier.
Doe de bakplaat in het midden van de oven.
Zet de kookwekker op 15 minuten.
Controleer de cakjes op gaarheid.
Doe de ovenhandschoenen aan en haal de bakplaat uit de oven.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap